De 100 afvaltips van Dr Oz | deel 1 van 4

1. Plan je maaltijden van te voren in. Hierdoor  heb je minder kans om ongezonde eetgewoontes te krijgen.
2. Havermout zijn je beste vrienden! Het eten van een bordje havermout in de ochtend zal uw hongergevoel in de middag wegnemen.
3. Voedingsmiddelen met gezonde vetten zoals olijven, zalm en walnoten passen in elk dieet.
4. Sla geen maaltijden over. Hierdoor voorkom je dat je lichaam vet opneemt zodat het in hongerstand kan gaan, waardoor het moeilijker wordt om calorieën te verbranden.
5. Eet noten. Het eten van een handje noten geeft snel een verzadigd gevoel.
6. Gebruik meditatie om u te helpen omgaan met chronische stress, wat kan leiden tot slechte eet gewoontes.
7. Vermijd gefrituurd voedsel, er zijn  andere gezondere manieren om te koken, waaronder: braden, stomen, bakken, stoven en grillen.
8. Doe je boodschappen met een lijst ; Op die manier heb je minder kans ongezonde boodschappen in te slaan.
9. Verwar dorst niet met honger. Drink een glas water als je honger hebt om te zien of dat is waar je lichaam om vraagt.
10. Vraag aan een ober in een restaurant om niet brood , snacks mix,chips of salsa te serveren.
11. Te vaak salade op je bord? Vul een volkoren pita met salade en een scheutje citroen voor de variatie.
12.  Gezonde seks kan helpen bij het controleren van de hoeveelheid voedsel die u eet en het is geweldige manier van calorieën verbranden.
13. Maak noodunits gevuld met gezonde voedingsmiddelen zoals noten, vruchten of groenten gesneden om ongezonde verleidingen te voorkomen.
14. Voeg  indien je er van houdt rode peper toe aan je maaltijden. Rode peper stilt namelijk het hongergevoel later op de dag.
15. De kans is groot dat u te snel eet. Probeer een gesprek  te voeren terwijl je een maaltijd nuttigt.
16. Neem een stevige wandeling voor de lunch of diner. Niet alleen goed voor het lichaam,  je hebt bovendien minder kans om iets ongezonds te kiezen na het wandelen.
17. Op zoek naar de voordelen van de zalm, maar je hebt geen zin in het koken vis? Probeer zalm in blik als een eenvoudig en betaalbaar alternatief.
18. Maak gebruik van kleine borden zodat je nooit teveel opschept.
19. Vermijd het eten van ongezonde snacks. Kies als alternatief voor fruitsnacks.
20. Boost je metabolisme met  groene thee of chili pepers.
21. Slaap genoeg. Slaapgebrek verandert niveaus van  de hormonen in het lichaam die het hongergevoel reguleren. Te weining nachtrust kan leiden tot een toename van de eetlust.
22. Spieren verbranden minstens vier keer zoveel calorieën als vet doet, dus probeer 3 keer in de week aan kracht training te doen. Weleens gedacht aan de kettlebell workout.
23. Cafeïne vrije koffie is een goede low-calorie alternatief als je onbedwingbare trek krijgt. (en een grote bron van antioxidanten).
24. Het eten  van vloeibare voedingsmiddelen , zoals natuurlijke smoothies en zoutarm soep kan goed helpen om je dagelijkse calorieën inname te beperken.
25. Drink voldoende water. Water is de gezondste dorstlesser en het voorkomt ook de kans op een blaasontsteking.

 

 

Plaats een reactie