Hoe kan ik gezond afvallen?

Waarom lukt het de meeste mensen niet om af te vallen? Is het omdat zij snel de motivatie verliezen of is het  omdat zij verslaafd zijn aan eten? Kan de oorzaak liggen bij het niet volhouden om voldoende in beweging te zijn? Nee. Niet kunnen afvallen heeft meerdere oorzaken.

Motivatie om af te slanken

De meeste mensen beseffen niet welke risico’s overgewicht met zich mee brengen. Wat is de reden waarom de meeste mensen graag willen afvallen. De meerderheid doet dit om er beter uit te zien. Een goed uiterlijk is zeker een stimulans om te beginnen met af te vallen, maar dit dient niet de enige reden te zijn om af te vallen. Belangrijke studies hebben namelijk aangetoond en bewezen dat afvallen je levensverwachting zal verhogen. Wanneer je de risico’s van overgewicht kent, zal dit een enorme stimulans zijn om blijvend af te vallen.
• De meeste mensen kunnen zich niet houden aan blijvende veranderingen in hun leven. Daarom is er een grote groep mensen die een dieet als iets tijdelijks zien. Wanneer zij beginnen met diëten, proberen zij zoveel mogelijk resultaat te behalen in een zo kort mogelijke periode. Vroeg of laat zal dit resulteren in een situatie waarin men een dieet niet meer kan volhouden en men weer het oude eetpatroon oppakt. De sleutel tot succes ligt juist in het langzaam veranderen van je oude gewoontes. Hierdoor krijgt je lichaam tijd om te wennen aan je nieuwe voedingspatroon. Wat gaan we eten vanavond makkelijk.

 

Misverstanden over afvallen

• Helaas bestaan er veel onwaarheden en misverstanden over gezond afvallen. Je wordt tegenwoordig doodgegooid met verschillende diëten die allemaal hetzelfde beloven. Het is daarom begrijpelijk dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Deze website probeert de juiste informatie over gezond afvallen te publiceren. Elk artikel die u hier leest is voor publicatie zorgvuldig onderzocht zodat u altijd de beste informatie met betrekking tot gezond afvallen kan lezen.

tips: gezond afvallen

Meer bewegen door te sporten:
Probeer meer te gaan bewegen. Iemand die zijn levensstijl verandert door meer te gaan sporten, zal met hetzelfde dieet en calorieën inname geheid gewicht verliezen.
Ook al heb je een hekel aan sport, elke dag bijvoorbeeld 20 minuten fietsen op een hometrainer, zorgt ervoor dat je op een gezonde manier afvalt. Onthoud dat elke keer dat je dit soort sportoefeningen doet, je calorieën en vet verbrandt.
Er zijn verschillende manieren om gezond af te vallen door meer te bewegen. Enkele voorbeelden zijn: team sports, aerobic lessen, hardlopen, fietsen, zwemmen enz. Kies daarom de sport waar jij je het prettigst bij voelt. Alleen dan kan je blijvend gezond afvallen.

Wil je sporten onder begeleiding? Over weg dan personal trainer Delft.

Reduceer je calorieën inname geleidelijk:
Iemand die overgewicht heeft en wilt afvallen, kan niet hetzelfde voedingspatroon behouden. Het is niet mogelijk om lichaamsvet te verliezen en je ongezonde eet gewoontes ongemoeid te laten. Je moet bepaalde eet gewoontes zoals fast food, snoepgoed e.d. minderen om blijvend gezond af te vallen.
Gezond afvallen is het kiezen voor gezonde gewoontes. In plaats van een snack, kies je voor fruit. In plaats van cola kies je voor spa blauw. Deze kleine veranderingen hebben op de langere termijn het beste resultaat.
Daarom is het onverstandig om een crashdieet (een dieet van 1500 calorien of minder) te volgen. Dit soort dieten leiden vaak tot het jojo effect, met drastisch gewicht verlies op korte termijn, gevolgd door gewichtstoename waardoor je weer terug bij af bent.
Geleidelijk afvallen is de manier om op een gezonde wijze af te vallen. Probeer per dag 300 a 500 calorieën minder te eten dan je normaal doet. Het lijkt weinig maar op deze wijze kan je gezond afvallen.
Door dit te bereiken dien je minder vet te eten. Vet bevat namelijk veel calorieën  Vervang vette voeding door gezonde voeding. Minder vette voeding en meer fruit, groente en volkoren brood kan al een significante afname zijn van je dagelijkse calorieën inname.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen.
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.

De beste tips om snel af te vallen vind je hier

Plaats een reactie