Afvallen : De sleutel tot succes.

Afvallen is een kwestie van minder calorieën innemen dan dat je verbrandt. Doe je het omgekeerde dan kom je in gewicht aan.
Ongeveer 3500 calorieën staat gelijk aan een halve kilo vet. Als je dus 500 calorieën per dag minder inneemt, kan je ongeveer een halve kilo per week (500 cal x 7 dagen = 3500 calorieën) afvallen. Klinkt simpel, toch?
Waarom is het dan voor een veel mensen zo moeilijk om af te vallen? In dit artikel bespreken we tips om op een goede manier af te vallen.
Maar al te vaak zie je dat mensen die willen afvallen kiezen voor extreme methodes. In de hoop om snel af te vallen kiest men voor een hongerdieet die buiten dat het ongezond is je ook nog een slecht gevoel geeft. Meestal werken dit soort diëten niet lang. Er is een betere manier om gezond af te vallen.

Je kan snel afvallen zonder je daar slecht bij te voelen. Door elke dag de juiste keuzes te maken, kan je gezonde gewoontes ontwikkelen die leiden tot blijvend gewichtsverlies.

Hoe te beginnen met gezond afvallen?

Laten we meteen duidelijk zijn dat er geen afvalmethode bestaat die voor iedereen werkt. Echter zijn er wel bepaalde richtlijnen die de basis vormen voor iedereen die wilt beginnen met afvallen:
Denk niet in korte termijn, maar denk in het veranderen van je levensstijl. Blijvend afvallen is niet mogelijk met welk crashdieet dan ook. Populaire dieten kunnen je een vliegende start geven, maar voor blijvend resultaat die je de juiste keuzes te maken in zowel je levensstijl als je voedingskeuzes.
Durf hulp te zoeken bij het afvallen. Sociale ondersteuning kan veel betekenen voor je motivatie. Er zijn online genoeg websites te vinden waar je vragen kan stellen en elkaar kan aanmoedigen om gemotiveerd te blijven.
Langzaam en standvastig is de manier om blijvend af te vallen. Richt je op een halve tot een kilo gewichtsverlies per week. Te snel gewicht verliezen kan zijn tol eisen op je gemoedstoestand. Wanneer je heel snel veel afvalt, verlies je water en spiermassa in plaats van vet.
Durf doelen te stellen. Korte termijn doelstelling zoals er goed uitzien in een bikini voor de zomer werkt meestal niet zo goed. Stel doelen waarmee je je gezondheid centraal zet. Wanneer het even tegenzet, kan je hieruit je motivatie halen.Gebruik hulpmiddelen om je voortgang bij te houden. Houd een dagboek bij waarin je precies bijhoudt wat je op een dag eet. Schrijf ook wekelijks op wat je gewicht is en meet daarbij ook de omtrek van je taille. Door dit doen, confronteer je jezelf elke week met je progressie. Dit kan een enorme motivatie booster zijn.

Reduceer het aantal calorieën. Uit een belangrijke studie is gebleken dat het niet uitmaakt wat voor dieet je volgt, zolang het dieet uitgaat van calorieën afname en het dieet bestaat uit een gebalanceerd voedingswijzer. Het beste dieet is dus niet het populairste dieet. De basis blijft altijd het zelfde namelijk het verminderen van je dagelijkse calorieën inname.

Alleen afvallen is erg moeilijk

Op jezelf afvallen is erg moeilijk. Vaak kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om je motivatie hoog te houden. Het mentale dieet plan is ontwikkeld om gezond en gemotiveerd af te vallen. Tip: dezorgagenda.nl
Speciaal voor onze website heeft het Mentale dieet plan een gratis kennismakingspakket ontwikkeld. Zo kan je eerst bekijken of het wat voor jou is. Al meer dan 650 mensen hebben dit gratis pakket al uitgeprobeerd en tot vandaag hebben we geen negatieve ervaringen ontvangen.

De beste diëten kan je vinden op ervaringenloket.nl

Is Duits je moedertaal en lees je liever over afvallen in het Duits? Kijk dan op healthyhappy.de

 

Plaats een reactie